top of page

Flow Cosmetics

De producten van Flow Cosmetics worden gebruikt voor de facials.

Waarom zijn producten uit het hoge noorden zo bijzonder?

Onze planten hebben een hoog gehalte aan beschermende voedingsstoffen die de planten tijdens de korte Finse zomer opslaan. Tijdens de zomer schijnt de zon dag en nacht. Dit hebben de planten nodig om de koude gure winters te kunnen doorstaan. Tijdens de winter verdwijnen de planten immers onder een dikke laag sneeuw en ijs. Het duurt dan maanden voordat de planten de zon weer terug zien. De intensieve zomers zorgen voor een overvloed aan vitamines, antioxidanten en natuurlijke bewaarstoffen in de planten.
 

Wij zijn trots op de Finse natuur

De natuur is iets waar wij in Finland trots op zijn, het is een belangrijk onderdeel van onze nationale identiteit. Finland heeft ’s werelds schoonste natuur met blauwe meren, rivieren, prachtige bossen en ongerepte wildernis. Deze unieke noordelijke energie vind je terug in onze producten die voor je zorgen op alle niveaus: huid, geest en holistisch welzijn - net als de natuur.
 

 We geloven in puurheid en stralen van binnenuit

Al onze producten zijn gemaakt vanuit een positieve energie. We willen jou helpen om je sterk en krachtig te voelen. Flow producten bevatten hoge kwaliteit essentiële oliën en kristallen om je hierbij te kunnen helpen. We willen nét iets meer doen dan de beste cosmetische producten maken. Je voelt het therapeutische effect in je lichaam en geest. Deze waarden zijn belangrijk voor ons. Hiermee maken wij cosmeticaproducten die altijd Natuurlijk, Effectief en Eerlijk zijn. 
 

Always Natural. Always Effective. Always Honest

We kiezen alleen voor ingrediënten die biologisch, in het wild groeien of ecocert-gecertificeerde zijn. Ons merk draait om skin loving, oprecht natuurlijke en duurzame cosmetica. Wij geloven dat hoogwaardige producten alleen gemaakt kunnen worden met goede ingrediënten. Als je streeft naar hemelse producten, zijn de beste ingrediënten het waard om in te investeren. Ieder product bevat een mooie combinatie van biologisch gekweekte ingrediënten, samen met in het wild groeiende plantaardige ingrediënten.

We voelen ons goed bij natuurlijke, effectieve en eerlijke beautyproducten. We doen geen concessies op het gebied van effectiviteit, daarom zijn onze formuleringen rijk aan vitaminen en antioxidanten. We zijn er trots op dat onze producten allemaal geproduceerd worden in onze eigen fabriek in Finland, volgens een GMP (Good Manufacturing Practice). In deze fabriek ontwikkelen we ook onze eigen recepten. Hierdoor gebeurt het gehele proces, van idee tot transport, in eigen beheer. De producten worden in kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor we net genoeg voorraad aanhouden. We doen dit om altijd verse producten naar je te kunnen versturen.

Hoe we zijn begonnen

Soms kan een enkel idee je hele leven veranderen. Zo was het ook voor Riitta Jänkälä, oprichter van Flow. Op een ochtend in maart 2003 vroeg ze zich af waarom ze in hemelsnaam chemische stoffen smeerde op haar eigen huid en die van haar kinderen. Waarom kon cosmetica niet schoon zijn?

In die tijd werkte Riitta als kapper. De hoeveelheid chemische stoffen waar ze dagelijks mee in aanraking kwam frustreerde haar. In haar salon werkte ze met verschillende bekende cosmeticamerken, maar ze begonnen haar steeds meer tegen te staan. Op dat moment begon ze te werken aan huid- en haarverzorgingsproducten die gebaseerd zijn op eetbare ingrediënten. Sinds 2004 worden de producten van Riitta verkocht onder onze merknaam Flow Cosmetics. De prachtige natuurlijke Finse ingrediënten vormen nog steeds de basis voor deze producten. Flow is een onafhankelijk beautymerk (Indie Beauty Brand) met passie, professionele kennis en groot respect voor de natuur.

We hopen dat je net zo geniet van het gebruiken van onze producten, als wij van het maken

Duurzame cosmetica is bij Flow cosmetics veel meer dan een trend; het is een noodzaak. Niet alleen voor het milieu, maar óók voor prachtige lange termijn resultaten van je huid, haar en welzijn. Wij bewijzen met onze duurzame cosmetica dat natuurlijke schoonheid ook écht schoon kan zijn.

Duurzame cosmetica van Flow Cosmetics

Bij Flow Cosmetics vinden we dat we verantwoordelijkheid hebben - naar de planeet, naar onze klanten en naar onszelf. Onze waarden zijn gebaseerd op holistische en effectieve schoonheid, duurzaamheid en het behouden van de schoonheid van de natuur. Flow Cosmetics staat voor duurzame cosmetica gemaakt van schone, biologische en natuurlijke ingrediënten. Ook zijn wij zero waste, hebben recyclebare cosmetica verpakkingen, maken gebruik van groen vervoer en verkopen alleen dierproefvrije vegan cosmetica. We praten niet alleen: we beloven. Wij volgen ons hart en weerspiegelen onze waardes in transparante acties.

Wat is duurzame cosmetica?

Het is lastig te bepalen wat duurzame cosmetica precies is. Dat komt omdat termen zoals biologisch, milieuvriendelijk, natuurlijk, ecologisch etc niet gereguleerd zijn. Daarom kunnen deze termen voor iedereen een andere betekenis hebben. Voor ons betekent duurzame cosmetica veel meer dan alleen recyclebare cosmetica verpakkingen. Duurzaamheid zien wij op grote schaal, op een holistische manier.

Hoe wij zorgen voor duurzaamheid van onze cosmetica

We hebben een manier gevonden om duurzame cosmetica te produceren die de natuur niet schaadt of onze biodiversiteit uitdaagt. Ons productieproces voldoet aan de voorwaarden voor duurzame ontwikkeling en vindt plaats in onze eigen fabriek. Op deze manier kunnen we de volledige verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van onze producten en de duurzaamheid van de productie. Daarnaast monitoren en ontwikkelen we onze producten continu. Al onze producten zijn volledig biologisch afbreekbaar en vervuilen het milieu niet met onnodige chemicaliën die daar niet thuishoren.

Bij Flow cosmetics geloven we dat echt goede en duurzame producten alleen gemaakt kunnen worden met bewust geselecteerde ingrediënten van hoge kwaliteit. Biologische en effectieve ingrediënten zijn de investering waard om mooie en duurzame cosmetica mee te produceren. In al onze producten zijn de gecertificeerde, biologische ingrediënten zorgvuldig gekozen. We zorgen ervoor dat de biologische en duurzame cosmetica niet minder is in werkzaamheid. Dit doen we met formuleringen die rijk zijn aan vitamines en antioxidanten. Hierdoor presteren ze als professionele schoonheidsproducten.

Waarom vinden we biologische ingrediënten belangrijk? 

Biologische landbouw draagt bij aan het welzijn van zowel het milieu als de maatschappij. Door te zorgen voor evenwicht, productiviteit en diversiteit op de lange termijn. Daarnaast biedt biologische landbouw zelfs kansen om sociale rechtvaardigheid te bevorderen.

Recyclebare cosmetica verpakkingen

Bij het kiezen van onze verpakkingen houden wij er rekening mee dat ze uiteindelijk gerecycled moeten worden. We gebruiken materialen die daarvoor makkelijk geschikt zijn, zoals FSC-gecertificeerd karton en recyclebaar glas. Voor sommige producten hebben we gekozen voor plastic, omdat er voor cosmetische pompen en pipetten momenteel nog geen plasticvrije opties zijn. Als we voor plastic kiezen is dit altijd pure plastic, die geschikt is voor recycling en hergebruik. Ons plastic is altijd 100% BPA-vrij. Recyclebare cosmetica verpakkingen worden niet gerecycled zonder jou. Recycling mogelijkheden bieden geweldige kansen om onze consumptie te verduurzamen. Maar er is geen recycling zonder een recycler - alleen gescheiden verpakkingen kunnen hergebrukt worden.

 
 

 

 

bottom of page